Tekvicové mac and cheese

Jesenných darov je okolo nás veľa: stačí ich len zpozorovať! Jeden z nich by ste rozhodne prehliadnuť nemali, a to tekvicové mac and cheese, ktoré možno poznáte v anglické podobe so syrom. Dnes si však uvaríme úplne vegánsky!

 

Čítať celé ↓

čas prípravy

45 minút

náročnosť

1

ingrediencie

  • šťava z polovice citrónu
  • červená paprika

  • mleté chilli
  • soľ
  • píniové oriešky, tekvicové semienka
  • kukuričného škrobu

  • lahôdkového droždia
  • 200 ml Kokosové mlieko BIO
  • 200 g kukuričných cestovín
  • 2 lyžice Natural Symbiotic Cocoguard BIO
  • 1 lyžice tahini
  • 1 menšia tekvica hokkaido

postup

Cestoviny (kukuričné kolienka) uvaríme vo vode podľa návodu. Tekvicu nakrájame na väčšie kusy, odstránime šupku a potom nakrájame ešte na menšie kocky. Dáme variť asi na 20 minút, kým nezmäkne. (Tip: Dajte celú tekvicu na 15 minút do rúry na 200 stupňov. Šupka zmäkne a ľahšie sa ošúpe.)
Uvarenú tekvicu dáme do mixéra, pridáme škrob, lahôdkové droždie, kokosové mlieko, yoguard, tahini, citrónovú šťavu, soľ, korenie a vymixujeme na hladký krém.
Zmiešame spolu s cestovinami a ozdobíme píniovými orieškami a tekvicovými semienkami.

Autor receptu: Annamária Bilasová