• *** NOT TRANSLATED ***
  • *** NOT TRANSLATED ***
  • *** NOT TRANSLATED ***

Tempeh šošovicovýnatural BIO 170gr

Obľúbená fermentovaná pochúťka plná bielkovín vo verzii WILD & COCO! Ani nevieme vyjadriť, akí sme hrdí na to, že ju tu máme. Najmä preto, že sme použili šošovicu a hrach, prírodné superpotraviny, ktoré sú našej kultúre blízke od dávnych čias.

Tempeh je skvelý na pečenie, zapekanie a ako bielkovinová prísada do zeleninových fašíriek. Môžete si ho zabaliť do našej zeleninovej tortilly alebo ho obložiť pohánkovou focacciou.

Počas výroby tempeh prechádza šetrnou pasterizáciou, aby sa k vám dostal v najlepšej chuti.

Zistiť viac
BIO GLUTEN FREE LACTOSE FREE PLANT-BASED
4,99 €
Za tento produkt získate 24 cococreditov
Minimálna expirácia: 14 dní
Možnosti dopravy

Ten Tempeh!


Možno ste ho už ochutnali, ale stále neviete, čo sa skrýva za jeho charakteristickou chuťou. A ako sa dostal na český trh a na taniere (nielen) vegánov? Poďme sa na to pozrieť:

Tempeh pochádza z Indonézie, kde sa vyrába predovšetkým z varených a fermentovaných sójových bôbov. Vďaka vysokému obsahu bielkovín a bohatej chuti je obľúbenou náhradou mäsa a často sa predáva v čistej, fermentovanej alebo údenej verzii.

Ako sa vyrába?


Uvarené strukoviny (sója, šošovica, fazuľa, hrach) sa zmiešajú s fermentačným zárodkom obsahujúcim živé baktérie. Tie sa pustia do práce a obalia strukoviny ušľachtilou a prospešnou bielou plesňou. Tá je vlastne husté mycélium, ktoré strukoviny spája a drží ich v konečnom tvare.

 

Prečo jesť tempeh?


Tempeh je bohatý na bielkoviny a prebiotickú vlákninu, ktorá vyživuje prospešné baktérie v črevách a pomáha zvyšovať ich počet. Mnohé z týchto črevných baktérií potom produkujú mastné kyseliny s krátkym reťazcom, ktoré majú priaznivé účinky na črevá a naše celkové zdravie.


Tempeh obsahuje minerálne látky vhodné pre kosti vrátane vápnika, horčíka a fosforu. Obzvlášť čarovné je, že fermentačný proces pri výrobe tempehu odbúrava antinutrienty, ktoré môžu brániť príjmu niektorých z týchto minerálov. Vďaka tomu sú fermentované potraviny vo všeobecnosti ľahšie stráviteľné a živiny, ktoré poskytujú, sa nám ľahšie vstrebávajú. 

  

A prečo ho robíme z hrachu a šošovice?


Na našom e-shope nenájdete tradičný sójový tempeh, ale jeho variant z hrachu a šošovice, ktoré sú českej kultúre blízke od nepamäti. Možno poznáte aj české príslovie Hrách a kroupy, to je hloupý, to my máme každý den... Podľa WILD & COCO hrášok, šošovica a krúpy rozhodne nie sú blbé, práve naopak. Tieto pra-suroviny poskytujú telu hĺbkovú výživu a potrebné makro i mikroživiny.


Napríklad šošovica...


...je jedinečná z mnohých dôvodov. Jej pravidelná konzumácia znižuje riziko chronických ochorení, ako sú cukrovka, obezita, rakovina a srdcové choroby. Vďaka bohatému obsahu ochranných rastlinných látok nazývaných fenoly sa šošovica môže pochváliť antioxidačnými, antibakteriálnymi, antivírusovými a protizápalovými vlastnosťami a má kardioprotektívne účinky.

Šošovica je bohatá na prebiotickú vlákninu, ktorá podporuje trávenie a "poháňa" prospešné črevné baktérie. A vďaka obsahu kyseliny listovej a draslíka slúži srdcu a pri regulácii krvného tlaku a cholesterolu. Okrem toho obsah železa a vitamínu B1 v šošovici pomáha udržiavať stabilný srdcový tep.

Strukoviny majú celkovo nízky glykemický index, ktorý spomaľuje rýchlosť uvoľňovania energie do krvného obehu, čo tiež zlepšuje reguláciu hladiny cukru v krvi. Okrem toho až jedna tretina kalórií zo šošovice pochádza z bielkovín, ktoré udržujú telo dlhšie sýte.

Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/top-5-health-benefits-of-lentils

Zloženie Tempeh šošovicový

Šosovica BIO (52%), voda, fermentačné kultúry

BIO GLUTEN FREE LACTOSE FREE PLANT-BASED
SK-BIO-002 Poľnohospodárska produkcia mimo EÚ BIO – produkt ekologického poľnohospodárstva

Výživové hodnoty

na 100 g

Hodnotenie

Celkové hodnocení
1,0
2 hodnotenie
Nikto ešte produkt nehodnotil. Buďte prvý!
Koľko kokosov by ste dali tomuto produktu?
Energia 756 kJ / 181 kcal  
Tuky 1,1g  
z toho nasýtené 1,1g  
Sacharidy 30,0g  
Z toho cukry 3,3g  
Bielkoviny 12,1 g  
Soľ 0