Crowdfundingový projekt - Zvyšovanie biologickej dostupnosti proteínov a superpotravín prostredníctvom Cocofiru
Zdravý mikrobióm potrebuje každý. Rovnako ako kvalitné proteíny. A tak už rok experimentujeme s pridávaním rastlinných proteínov do Cocofíru. Zistili sme, že pri fermentácii ryžového a hrachového proteínu v Cocofíre, s použitím našich špeciálnych technológií, výrazne narastá bioaktivita celej zmesi. Teoreticky sa totiž deje toto: rastlinné proteíny, ktoré pomocou našich technológií rozštiepime, sú živnou pôdou pre probiotické baktérie. Tie pri kontakte s nimi vytvárajú enzýmy a tieto enzýmy ďalej zvyšujú biodostupnosť rastlinných bielkovín. A možno to funguje aj s ďalšími ťažko vstrebateľnými superpotravinami, napr. s kurkumínom alebo ashwagandhou. Takéto procesy sa bežne dejú vo fermentačných reaktoroch za milióny dolárov, a nám na to možno stačí Cocofír.
Medzitým sme zistili, že tieto produkty chutia výborne 2–3 týždne. A keď ich ochutnávajú zahraniční predajcovia potravín, ozývajú sa nám s veľkým záujmom ich predávať. Ale s trvanlivosťou aspoň 25 dní. Tak sme s naším spolumajiteľom a vedcom Honzom Kostelníkom premýšľali, ako na to, a objavili sme 2 metódy, ktoré nám pomôžu – pri zachovaní živosti našich produktov. Teraz ich testujeme a ich zavedenie do praxe môžeme spoločne urýchliť práve týmto crowdfundingovým projektom.
Hneď ako celú technológiu dotiahneme a pochopíme jej pozitívne účinky na mikrobióm, necháme si náš jedinečný výrobný proces patentovať.
Čo konkrétne sme zistili a čo budeme zisťovať?
- Po aplikácii našej špeciálnej technológie na ultra zjemnené proteíny v Cocofíre sa po 14 dňoch pri mikrobiologickom teste objavila 4-násobná mikrobiálna aktivita.
- Budeme testovať, či sa zvýšila stráviteľnosť proteínov (pripravujeme s naším vedeckým garantom Janom Kostelníkom projekt, vyberáme z metód ako HPLC-MS/MS, MALDI-TOF MS, SDS-PAGE+zymografia, Amino acid analyzer, PepBank/BIOPEP-UWM).
- Testujeme 2 tzv. finalizačné technológie, ktoré znížia aktivitu baktérií, bez toho aby ich zničili. Vyberieme jednu z nich a s ňou stabilizujeme chuť a trvanlivosť našich produktov na výrazne dlhšie obdobie.
- Vzhľadom na našu jedinečnosť pripravujeme patentovanie celého výrobného procesu.
- Ako bonus budeme testovať, ako sa mení biodostupnosť ďalších látok, ako je napríklad kurkumín, katechíny v čaji Matcha, adaptogény (ashwagandha), chlorofyl a ďalšie.
Poďme tento projekt rozvíjať spoločne! Ponúkame 50 mikropodielov vo výške 0,03 %, každý za 99 999 Kč. Vďaka tomuto projektu sa naučíme s ko-fermentáciou pracovať bez potreby drahých fermentačných reaktorov. Výsledkom budú lahodné a ešte funkčnejšie produkty, ktoré vo svete zatiaľ neexistujú.
Ak si jeden či viac zaobstaráte, tak
* získavate všetky mikroinvestorské výhody
* pomôžete nám preskúmať „zlatú baňu“, na ktorú sme narazili počas našej praktickej cesty fermentáciou mladého kokosu
* podporíte naše produkty na rýchlejšej ceste do zahraničných supermarketov
* ako prví ochutnáte výtvory z našej ko-fermentačnej dielne
Do projektu sa môžete zapojiť aj Radostnou pôžičkou a mať naše čoskoro už veľmi predvídateľné produkty zadarmo. Viac o výhodách Mikropodielu a Radostnej pôžičky sa dozviete tu.
Poďte do toho s nami!
Atrey a Kateřina
WildAndCoco.Customer.crowd.project5.footer

