Zurück

Vianočný špeciál: 3 rýchle, lahodné a ľahké vianočné recepty na každý stôl

Koláčiky aj štedrovečerná večera bez starostí
Vianoce sú už za rohom a s tým prichádzajú i obvyklé otázky spojené s týmto obdobím. Aké koláčiky upiecť? Čo si dať k štedrovečernej večeri? Ako to všetko stihnúť a nestresovať sa? Ak sú vám tieto otázky povedomé, je tento vianočný výber presne pre vás!

Prinášame vám tri rýchle, jednoduché a chutné recepty, ktoré zaručene potešia vaše chuťové poháriky a zároveň nevyžadujú komplikované prípravy. Vďaka tomu si budete môcť užiť čas so svojimi najbližšími, ktorý je tým najcennejším.

Pripravení? Ideme na to!

Snehové guličky

• 1 hrnček strúhaného kokosu

• ¾ hrnčeka Kokosovej smotany alebo Kokosového mlieka
• 2 lyžice kokosového sirupu (alebo rozpustenej Karamelády)

POSTUP: Kokosovú smotanu / kokosové mlieko vychladíme a použijeme jeho tuhú časť. Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a mixujeme, kým sa nespoja v hmotu, ktorá sa dá dobre tvarovať. Z hmoty urobíme malé guličky, ktoré obalíme v strúhanom kokose. Guličky dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 1 hodinu a uchováme v chlade.

Nugátové guličky

• 1 ks Kokosovej smotany / Kokosového mlieka
• 200 g horkej čokolády
• 1 lyžička Panenského raw kokosového oleja
• 2 lyžice Kokosovej čokoládovej nátierky
• 80 g kešu orechov
• 80 g rozdrvených kešu orechov (na obalenie)
• 20 g Kokosovej múky
• 4 lyžice javorového sirupu


POSTUP: Kešu orechy zalejeme horúcou vodou a necháme namočené aspoň 2 hodiny. Plechovku s kokosovým mliekom/smotanou dáme do chladničky.


Horúcu čokoládu s kokosovým olejom rozpustíme v mikrovlnke alebo vodnej pare. Z kokosového mlieka/smotany odoberieme tuhú časť a spolu s kešu orechmi, sirupom a kokosovou múkou rozmixujeme v mixéri na jemný krém, ktorý necháme v izbovej teplote.

Do krému následne vmiešame rozpustenú čokoládu a čokoládovú nátierku. Túto hmotu dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky. Potom tvarujeme guličky, ktoré obaľujeme v rozdrvených kešu. Skladujme v chlade.

 


Zemiakový šalát s Coco Mayo a tempehový „kapor“

Zemiakový šalát
• 2 kg zemiakov
• 1 hrnček kyslých uhoriek
• 1 hrnček sterilizovanej mrkvy a hrášku
• 1 ks Primebiotic Coco Mayo
• 1–2 lyžice horčice
• šťava z 1/2 citrónu
• bylinková soľ
• čierne korenie

Tempehový vegan „kapor“
• 1 ks Tempeh zo zeleného hrášku
• 1 lyžica mletých ľanových semienok
• cícerová múka (na obalenie)
• ryžová múka (na obalenie)

• ovsené vločky (na obalenie, rozmixované na konzistenciu strúhanky)

• repkový alebo slnečnicový olej
• bylinková soľ

POSTUP: Zemiaky uvaríme v šupke. Po uvarení ich ošúpeme a pretlačíme cez mriežku na šalát/nakrájame na kocky. Uhorky nakrájame na malé kocky a spolu s ostatnými ingredienciami na šalát pridáme k zemiakom. Všetko dobre premiešame a necháme odležať v chladničke.

Tempeh pripravíme v trojobale. Do jednej misky nasypeme ryžovú múku, do druhej rozmixované ovsené vločky so soľou a do tretej zmiešame cícerovú múku s ľanovými semienkami, soľou a vodou – tak, aby to pripomínalo konzistenciu vajíčka. Tempeh pozdĺžne prekrojíme na 4 kúsky, každý plátok obalíme v ryžovej múke, cícerovej zmesi a vločkách a smažíme na rozpálenom oleji. Podávame s plátkom citrónu.

 

Máte svoj obľúbený vianočný recept, na ktorý nedáte dopustiť? Budeme moc radi, keď nám o ňom dáte vedieť! Môžete nás tiež označiť vo vašom príspevku na Instagrame – nájdete nás tam ako @wildandcocoslovensko.

WIR KÜMMERN UNS UM DEINE PRIVATSPHÄRE

Wild and Coco s.r.o. benötigt deine Zustimmung zur Verwendung von Cookies, um die Website besser personalisieren und dir die Nutzung erleichtern zu können. Wenn du auf die Schaltfläche "Ich stimme zu" klickst, erklärst du dich mit der Speicherung von Cookies in deinem Browser einverstanden, damit du die Website in vollem Umfang nutzen kannst. Einzelheiten findest du auf der Seite "Cookie-Informationen".