Zurück

Prázdninové odreagovanie alebo 3 kreatívne recepty pre dlhé chvíle

Zábava pre dlhé letné dni

Dlhá chvíľa, kedy takzvane neviete, do čoho pichnúť? Tá z času na čas stretne asi každého. Pokiaľ práve stretla i vás, či už kvôli daždivému počasiu, karanténe či plánom zrušeným na poslednú chvíľu, nebuďte smutní. 

Aby sme vám dlhé popoludnie či večer spríjemnili a posilnili vášho „kreatívneho ducha“, pripravili sme si pre vás tri inšpiratívne a hravé recepty, ktoré sú ako stvorené pre – či už vašu, vašich detí či vašich hostí, ktorým tieto dobroty naservírujete. Pri ich príprave podporíte svoju fantáziu a zručnosť a vďaka ich konzumácii môžete posilniť svoje zdravé trávenie. No povedzte, nie je to priam ideálna kombinácia?

Tak popustite uzdu svojej predstavivosti a podporte svoju tvorivosť – naše recepty na vás už čakajú!

Sušienky so slaným karamelom a malinovým džemom

• 1/4 hrnčeka Kokosového mlieka / Kokosovej smotany
• 1 hrnček rozpusteného veganského masla
• 1 hrnček Bio malín
• 1 hrnček mandľovej múky
• 3 lyžice Karamelády
• 2 lyžice Panenského raw kokosového oleja
• 7 lyžíc teplé vody
• 1,5 hrnčeka špaldovej múky
• 1,5 lyžice chia semienok
• 1 štipka himalájskej soli
• 1 lyžica brezového cukru
• šťava z polovice citróna
• prírodné ružové farbivo pithaya
• sladidlo


Najskôr urobte malinovú marmeládu. Maliny rozpučte pomocou vidličky, vyžmýkajte šťavu z citróna, pridajte brezový cukor a chia semienka. Dôkladne premiešajte a dajte do chladničky na niekoľko hodín stuhnúť. 

Potom urobte krém zo slaného karamelu. Kokosový olej rozohrejte na panvičke na strednom plameni. Pridajte Karameládu a nechajte ju roztopiť. Potom pridajte 2 lyžice vody, himalájsku soľ a za občasného miešania nechajte ešte 3 minútky povariť.

Panvičku z ohňa odstavte, pridajte vodu a tyčovým mixérom rozmixujte do hladkej konzistencie (ak je dip moc hustý, pridajte viac vody). Krém nalejte do uzatvárateľnej nádoby a dajte do chladničky odpočívať.

Nakoniec urobte sušienky. Zmiešajte všetky ingrediencie a rukami vytvorte pevné, nelepivé cesto.  Zabaľte ho do fólie a dajte do chladničky oddýchnuť (lepšie sa s ním následne pracuje).

Cesto vyválkujte na tenký plát, vykrojte kvetinky alebo iné tvary a dajte piecť cca 5 minút na 170 stupňov. Sušienky nechajte vychladnúť.

Džem i krém zo slaného karamelu naplňte do ozdobných nádobiek, natrite na sušienku a priklopte druhou sušienkou.

Matcha mochi s mandľovým maslom

• 170 ml Kokosového mlieka / Kokosovej smotany
• 1 lžíce Panenského raw kokosového oleja
• 1 lyžice matcha tea
• 1 hrnček lepkavej ryže
• brezový cukor
• 2 lyžice lepkavej ryžovej múky


Ryžu uvarte podľa návodu a nechajte vychladnúť. Potom ju zmiešajte so všetkými ingredienciami a mixujte, pokiaľ nebude zmes hladká.

Zmes nalejte do hrnčeka a na strednom plameni cca 20 minút varte. Potom hrnček stiahnite z ohňa a nechajte zmes vychladnúť. Ruky si ľahko potrite olejom, aby sa vám lepšie pracovalo.

Z cesta vytvorte guličky. Každú guličku vytvarujte, do stredu dajte lyžičku mandľového masla a zlepte. Mochi ešte ľahko posypte práškom matcha tea zmiešaným s múčkovým brezovým cukrom.

Kakaovo-kokosové srdiečka s malinami

• 1/2 hrnčeka Kokosovej pomazánky natural
• 1/2 hrnčeka Kokosovej múky
• 1/2 hrnčeka špaldovej múky
• 100 g Bio malín
• 1 guľa Ceremoniálneho kakaa Elimba Classic
• sladidlo
• 3/4 hrnčeka teplej vody
• 1,5 lyžičky prášku do pečiva


Zmiešajte suché ingrediencie, pridajte rozpustené kokosové maslo, vodu, mlieko a dôkladne premiešajte. Cesto nalejte približne do polovice výšky všetkých formičiek a navrch dajte lyžičku popučených malín.

Do cesta pridajte kakao a zrieďte s vodou. Kakaové cesto nalejte na srdiečka a pečte cca 25 minút na 170 stupňov. Hotové srdiečka posypte sušenými malinami.



Chystáte sa niektorý z našich receptov vyskúšať? Alebo máte svoj obľúbený recept či inú aktivitu pre dlhé chvíle, o ktoré sa s nami chcete podeliť? Budeme moc radi, keď nám o tom dáte vedieť na milujem@wildandcoco.com. Označiť nás môžete tiež v príspevku na Instagrame – nájdete nás tam ako @wildandcocoslovensko.