Zurück

Letná párty s Pepper Fieldom: 4 recepty, ktoré okorenia vaše leto

Leto v znamení kampotského korenia

Milujete letné párty a grilovačky rovnako ako my? Chcete si pri posedení s priateľmi či rodinou dopriať dobroty, ktoré sú nielen lahodné, ale zároveň rozmaznajú vaše trávenie a nezaťažia žalúdok? V tom prípade máme pre vás štyri unikátne recepty, ktoré určite splnia vaše priania!

Tieto recepty sme pripravili v spolupráci s dovozcom toho najlepšieho korenia na svete – značkou Pepper Field, ktorá do Českej republiky a na Slovensko dováža s láskou zbierané a slnkom sušené kampotské korenie z oblasti Kampot z Kambodže, ktorá je chránená geografickou indikáciou (rovnako ako napríklad oblasť Champagne vo Francúzsku). Preto sa mu tiež hovorí „šampanské medzi korením“.

Toto kampotské „šampanské“ si zaslúži špeciálne zaobstarávanie. Unikátne kampotské korenie je gulička po guličke ručne kontrolované, aby sa do vašej kuchyne dostalo vo svojej najlepšej podobe. S rovnakou starostlivosťou sme pre vás pripravili i nasledujúce recepty, ktoré sú ako stvorené pre letný čas v tej najlepšej spoločnosti.

Veríme, že si recepty vychutnáte. A pokiaľ by vám štyri recepty nestačili, sledujte nás na našom Instagrame @wildandcocoslovensko. V priebehu tohto týždňa tam totiž nájdete ešte tri ďalšie bonusové recepty s korením Pepper Field.

 

Domáce tortilly s veganským burgrom

Tortilly:
• 250 g celozrnnej múky
• 57 ml vlažnej vody
• 57 ml olivového oleja
• 1 lyžička himalájskej soli
• ½ lyžičky prášku do pečiva
• ½ hrnčeka rozohriatého Panenského raw kokosového oleje
• sušené bylinky (rozmarín, oregano, majoránka, či iné)

Náplň:
• 1 balenie Tempeh Umami Burger (2 ks)
• zelenina (cherry rajčiny, čínska kapusta, uhorka, avokádo, či iné)
• himalájska soľ
čerstvo namleté kampotské korenie Pepper Field


Najskôr pripravíme tortilly. Zmiešajte všetky ingrediencie a pomocou kuchynského robota miesením vytvorte hladké, pružné cesto. Rozdeľte ho na cca 5 rovnakých dielov a vytvarujte z nich placku. Každú placku opečte na rozpálenej panvičke z oboch strán. Ešte teplé ich potrite rozpusteným kokosovým olejom zmiešaným s bylinkami.

Burger dajte na gril a opečte. Zeleninu nakrájajte a dochuťte soľou a korením. Na tortillu dajte opečený burger i zeleninu a preklopte alebo zamotajte. Potom môžete servírovať.

 

Tekvicová polievka s kokosovým mliekom

• 1 menšia cibuľa
• 1 menšia tekvica Hokkaido
• 3 stredné zemiaky
• 450 ml kvalitného zeleninového vývaru (nesoleného)
• 200 ml Kokosového mlieka / Kokosovej smotany
čerstvo namleté kampotské korenie Pepper Field
• himalájska soľ

Na ozdobu:
Prebiotic Yoguard
• sezamový alebo tekvicový olej
• pražené mandle
Kokosové jerky Spicy Buddha
• majoránka


Tekvicu očistite a nakrájajte na kocky. Cibuľku nakrájajte najemno a nechajte opiecť dozlatista na troške olivového oleja. Pridajte tekvicu a chvíľku posmažte. Pridajte zemiaky nakrájané na kocky a zalejte vývarom. Varte pokým zemiaky a tekvica nezmäknú.

Po uvarení ich rozmixujte. Pridajte kokosové mlieko, kampotské korenie, soľ a ešte chvíľku povarte na miernom ohni. Pri servírovaní dozdobte Yoguardom, sezamovým či tekvicovým olejom, praženými mandľami, kokosovými jerky alebo majoránkou.

Citrónový sorbet s červeným korením

• 400 ml vody
• ¾ hrnčeka brezového cukru
• kôra z jedného citrónu (bio alebo bez chemického ošetrenia)
• šťava z 3 citrónov
• 1 lyžička prírodného žltého farbiva (rakytník/kurkuma)
• 1/2 hrnku Kokosového mlieka / Kokosovej smotany
kampotské červené korenie Pepper Field


Zmiešajte všetky ingrediencie v menšom hrnci a priveďte k varu. Povarte asi 2 minúty, stiahnite hrniec z ohňa a nechajte vychladnúť. Zmes nalejte do formy a dajte do mrazničky. Pri servírovaní môžete ozdobiť guličkami korenia a čerstvou mätou.

Korenený baklažánový tatarák

• 1 menší baklažán
• cibula
• strúčik cesnaku
Panenský raw kokosový olej
• 2 zrelé paradajky
• 2 lyžice rajčinového pyré
• 2 lyžice Prebiotic Yoguard
• bazalka
sada kampotského korenia Pepper Field

Baklažán umyjeme, osušíme, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a dáme piecť na 220 °C približne na hodinu. Necháme vychladnúť.

Medzitým si opečieme nasekanú cibuľku spolu s cesnakom na rozohriatej panvici s kokosovým olejom. Osolíme, okoreníme, pridáme rajčinové pyré a rajčiny nakrájané na kocky a dusíme zhruba 15 minút.

Baklažán medzitým vydlabeme, vydlabanú časť pridáme k dusenej zeleninovej zmesi. Dokončíme, pridáme čerstvú bazalku a necháme mierne vychladnúť. Do tataráku primiešame 2 lyžice Yoguardu a premiešame. Podávame s čerstvou zeleninou.



Chystáte sa niektorý z našich receptov vyskúšať? Alebo máte svoj obľúbený „korenistý“ recept, o ktorý sa s nami chcete podeliť? Budeme moc radi, keď nám o tom dáte vedieť na milujem@wildandcoco.com. Označiť nás môžete tiež v príspevku na Instagrame – nájdete nás tam ako @wildandcocoslovensko.